Hur spelar man 7 Card Stud Poker

Detta är tidernas mest klassiska pokerspel. Antalet spelare är 2-8. Varje spelare har en egen kortlek vilket skiljer spelet från andra kortspel. Spelet är mycket populärt hos erfarna pokerspelare.

Den bästa handen (5 kort) görs utav vilka 5 kort som helst av spelarens 7 (3 neråtvända, 4 uppåtvända).
Komma igång

Spelarna tilldelas 3 kort. Två neråtvända kort och ett uppåtvänt. Den första ronden av syning, höjning och läggning påbörjas av spelaren med det lägsta uppåtvända kortet.

I andra bettingronden tilldelas varje spelare ett till uppåtvänt kort. Visningen av högsta kort startas med betting eller checkning.

Spelarna tilldelas ett till uppåtvänt kort i den tredje och fjärde bettingronden. Det är alltid spelaren med de högsta korten som påbörjar bettingen.

Kvarstående spelare tilldelas det sista pokerkortet neråtvänt i den femte och sista bettingronden. Återigen är det spelaren med de högsta visade korten som får starta bettingen.

Efter den femte ronden är det dags för Showdown. Spelarna kan kombinera fem av deras sju kort och den bästa pokerhanden vinner potten.

7 Card Stud Hi/Lo Poker
Denna pokervariant kallas även för 7 Card Stud 8-eller-bättre. Skillnaden är att potten delas mellan den höga och den låga handen. Pokerspelaren med olika numeriska värden i sin pokerhand från Ess (lägst) till 8 kvalificerar. Om 2 eller fler spelare kvalificerar för den låga handen vinner det lägsta kortet hälften av pokerpotten.

Så den bästa låga handen skulle vara ”Ess, 2, 3, 4, 5”.

Previous Article
Next Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *