Hur spelar man Omaha Poker

Omaha Poker är ett snabbt pokerspel. Antalet spelare är 2-10. Den stora skillnaden mellan Omaha och Texas Holdem är antalet kort som spelaren får (4). Detta gör Omaha pokerspel lite mer komplicerade än Holdemspel, men i grunden är de liknande.

Den bästa handen (5 kort) görs från vilka 2 som helst av spelarens 4 kort samt 3 av de 5 korten som ligger på bordet.
Komma igång

Spelarna tilldelas 4 neråtvända kort. Den första ronden av syning, höjning och läggning startar med den tredje spelaren till vänster om dealern. I den andra betingronden vänder dealern på 3 kort (flopkort). En spelare kan nu välja att checka (inte beta eller lägga sig) när det inte har varit någon betting före honom. Den första aktiva spelaren startar bettingen.

Den tredje bettingronden. Dealern vänder på det fjärde kortet på bordet. Även här är det den första aktiva spelaren till vänster om dealern som påbörjar bettingen.

Dealern vänder på det sista kortet på bordet under den sista bettingronden. Detta är den fjärde bettingronden.

När den fjärde bettingronden är över är det dags för Showdown. Spelaren som har den bästa pokerhanden vinner potten.

Omaha Hi/Lo Poker
Denna variant kallas även Omaha 8-eller-bättre. Reglerna är samma som ovan. Skillnaden är att potten delas mellan den höga och den låga handen. Den höga handen är naturligtvis den bästa pokerhanden. För den låga handen måste spelaren först kvalificera sig. Pokerhanden med värden inte högre än 8 kvalificerar. Om 2 eller fler spelare kvalificerar för den låga handen vinner det lägsta kortet hälften av pokerpotten.

Previous Article
Next Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *